8-9 Juni Oproep voor Solidatiteits Acties met #OccupyGezi

8-9 June Call for Solidarity Actions with #OccupyGezi

Event page screen shot before being taken down.

8-9 Juni Oproep voor Solidatiteits Acties met #OccupyGezi

Dit is een oproep aan alle steden van de wereld! Ga dit weekend naar buiten en bezet de openbare ruimte als blijk van solidariteit met #OccupyGezi en de vele golven van protest in Turkije!

Wat begon als een kleine bezetting om het Gezi park in Istanboel te verdedigen, is in enkele dagen aangewakkerd tot een massale demonstratie door heel Turkije. Een belangrijke oorzaak voor de protesten was het buitenproportionele geweld dat de politie gebruikt. Op dezelfde wijze waarop Gezi Park een brandpunt werd over de krimpende gemeenschappelijke ruimtes die zijn gekaapt door het neo-liberaal autoritarisme, veroorzaakte het traangas dat de veiligheids macht over Istanboel uitgoot letterlijk een behoefte aan ademruimte - honderdduizenden mensen gingen de straat op als steunbetuiging voor de bezetting van Gezi park. Niet alleen hebben we Gezi park bezet, maar ook het Taksimplein, het hart van het Turkse openbare leven, waar massademonstraties bij herhaling zijn verboden gedurende de hele geschiedenis van de republiek. Terwijl Taksim en Gezi iedere nacht duizenden mensen aantrekken om hun solidariteit, overwinning en macht te vieren neemt ons verzet in andere delen van Istanboel en andere steden over heel Turkije toe. Een ding weten we zeker: het zal nooit meer hetzelfde zijn.

Laat je steun en solidariteit dit weekend zien: 8-9 juni. Bezet Tahrir, Syntagma, Sol, Zuccotti, je lokale straten, pleinen en parken! Geloof ons: ze zijn ook van jou.

Maken of deelnemen aan een evenement. Delen van de foto's en verhalen van solidariteit - geziglobal.tk