8.-9. Juni: Opråb for solidaritet og aktion for #OccupyGezi

8-9 June Call for Solidarity Actions with #OccupyGezi

Event page screen shot before being taken down.

8.-9. Juni: Opråb for solidaritet og aktion for #OccupyGezi

Kalder alle verdens byer! Tilbagekræv de offentlige rum denne weekend og vis din solidaritet med #OccupyGezi og de mange bølger af protester i Tyrkiet!

Det begyndte som en mindre besættelse for at beskytte Gezi Parken i Istanbul, og brød i løbet af få dage ud i massive protester, der spredte sig som steppebrande over hele Tyrkiet. Den udløsende faktor var den overdrevne brug af magt fra politiets side. Ligesom Gezi Parken har formet kampen om et stadigt skrumpende offentligt rum kapret af neoliberale autoritære, har den peberspray som sikkerhedsstyrkerne har hældt ud over Istanbul bogstaveliggjort behovet for pusterum - hundreder af tusinder af mennesker er gået på gaden til støtte for besættelsen af Gezi Parken, på trods af total medie blackout, og på trods af politiets brutalitet.

Nu har vi generobret ikke kun Gezi Parken, men også Taksim Pladsen, hjertet af Tyrkiets offentlige sfære, hvor massens tilkendegivelse af utilfredshed er blevet forbudt gentagne gange gennem hele republikkens historie. Taksim og Gezi overrendes hver aften af tusindvis af mennesker, der kommer for at fejre deres solidaritet, sejr og magt, og vores modstand i de andre dele af Istanbul og i andre byer i hele Tyrkiet fortsætter. Én ting er sikkert: Intet vil nogensinde blive det samme igen.

Vis din støtte og solidaritet denne weekend, den 8.-9. juni. Tilbagekræv Tahrir- og Syntagma-pladsen, Solporten, Zucotti-parken, dine lokale gader, pladser og parker! Tro os, de tilhører dig.

Oprette eller deltage i en begivenhed. Del billeder og historier om solidaritet - geziglobal.tk