8-9 Juny: Dies d’Acció Global en Solidaritat amb #OccupyGezi

8-9 June Call for Solidarity Actions with #OccupyGezi

Event page screen shot before being taken down.

8-9 Juny: Dies d’Acció Global en Solidaritat amb #OccupyGezi

Amics i amigues a totes les ciutats del món! Fem una crida per que aquest cap de setmana tots i totes reclameu els vostres espais públics i mostreu solidaritat amb

#OccupyGezi i les múltiples onades de protestes a Turquia!

El que va començar com una petita ocupació per a protegir el Parc Gezi a Estambul s’ha convertit en qüestió de dies en una protesta massiva que s’ha estès com la pólvora a tota Turquia. Un desencadenant clau va ser l’ús de força desproporcionat amb el que la policia va respondre. Així com el Parc Gezi va simbolitzar les lluites per a defensar el ja reduït espai públic, segrestat per l’autoritarisme neoliberal, les granades de gas pebre amb les que les forces de seguretat van ruixar Estambul s’han convertit en una metàfora literal de la falta d’aire per a respirar amb què vivim. Centenars de milers de persones vam sortir al carrer per a recolzar l’ocupació del Parc Gezi malgrat l’apagada dels mitjans de comunicació i desafiant la brutalitat policial. Ara hem reclamat no només l’espai del Parc Gezi, sinó també la Plaça Taksim, el cor de l’esfera pública de Turquia, on les expressions de descontentament i insatisfacció de les multituds han estat reprimides reiteradament al llarg de la història del país. Mentre Taksim i Gezi es veuen inundades cada nit de milers de persones que vénen a celebrar la seva solidaritat, victòria i força, la nostra resistència en altres parts d’Estambul i altres ciutats per tota Turquia continua.

D’una cosa podem estar segurs i segures: res tornarà a ser el mateix.

Mostra el teu suport i solidaritat aquest cap de setmana 8-9 de juny i reclama de nou Tahrir, Syntagma, Sol, Zuccotti, els carrers, places i parcs de la teva ciutat i del teu barri! Creieu-nos, us pertanyen!

Crear o unir-se a un esdeveniment. Compartir les fotos i històries de solidaritat - geziglobal.tk